Porealtaiden kiehtova historia Metakuvaus

Porealtaiden kiehtova historia 

Kun ajattelet kylpytynnyreitä, mieleesi tulee höyryttäviä vesisuihkuja, jotka rauhoittavat kehoasi. Jos olet koskaan omistanut tai viettänyt aikaa yhdessä, tiedät kuinka rentouttava on, kun upotat kehosi kylpyammeeseen.

Oletko koskaan miettinyt, kuka keksi nämä terapeuttiset ammeet? Tässä on nopea historia ja kehitys:

Muinainen historia

Muinaiskulttuurien tiedettiin käyttävän luonnollisia kuumia lähteitä japanilaisista onsenista roomalaisten kylpylöihin ja kylpylöihin. Myöhemmin roomalaiset oppivat putkien avulla kuljettamaan kuumaa vettä uunista uima-altaaseen. Vaikka nämä tosiasiat merkitsevät vesiterapian alkua, porealtaiden perhe oli edelläkävijä porealtaiden kehityksessä.

Ensimmäinen kylpytynnyri

22. huhtikuuta 1941 Candido Jacuzzi ja hänen vaimonsa Inez saivat neljännen lapsensa nimeltä Ken. Ken oli terve lapsi, mutta ennen toista syntymäpäiväänsä hänellä oli strep-kurkku. Tämä oli aikakausi ennen antibiootteja, joten Kenin streptokardi johti nuorten nivelreumaan. Tämä aiheutti Kenille jatkuvaa nivelkipua, turvotusta ja jäykkyyttä. 

Ensimmäiset kylpytynnyrit perustuivat Candido Jacuzzin ajatukseen uima-altaan pumpun asettamisesta kylpyyn. Candidolle tämä oli tapa tarjota helpotusta Kenille, koska tämä lämmittää hänen niveliään ja tekee niistä joustavammat.

Jacuzzi Brothers -yhtiö

Ensimmäinen, joka markkinoi kylpytynnyreitä vuonna 1968, oli Roy Jacuzzi, Candidon veljenpoika. Ensimmäinen malli tunnettiin nimellä ’roomalainen kylpylä’, joka nimettiin antiikin Rooman kuuluisien kylpylöiden ja kylpylöiden mukaan. Roy ja hänen Jacuzzi Brothers -yrityksensä myivät ne julkisesti Kalifornian Walnut Creekissä. 

Jacuzzi Brothers oli ensimmäinen yritys, joka markkinoi kaupallisesti poreammejärjestelmää. Kun he aloittivat tuotteen massamarkkinoinnin, Suzzane Somers toimi heidän ensimmäisenä mallina. 

Porealtaiden suosio

Alkuvuosina Jacuzzi-veljekset mainostivat tuotetta suositun TV-ohjelman Queen for the Day kautta. Tästä tuli Jacuzzi Whirlpool Bathin suuri tauko, joten myynnin kasvu seurasi perässä.

Jacuzzi-poreallas oli esillä Ferris Buellerin ja hänen parhaan ystävänsä Cameronin välisessä kohtauksessa vuoden 1986 klassisessa Ferris Buellerin vapaapäivässä. Se oli myös osa koomikko Eddi Murphyn ohjelmaa James Brownista vuonna 1984, otsikolla ”James Brown Celebrity Hot Tub Party”.

Kylpytynnyrit saivat enemmän suosiota, kun niillä oli päärooli vuonna 2010 tehdyssä Sci-Fi-komediaelokuvassa ” Hot Tub Time Machine ” ja sen jatko-osassa ” Hot Tub Time Machine 2 ” vuonna 2016.

Kylpytynnyrien kehitys

Julkkikset, kuten Jayne Mansfield ja Randolph Scott antoi suosituksia kylpytynnyrin omistamisesta saatavista eduista. Se teki porealtaasta porealtaan ylellisen asumisen symboli. 

Yritys laajeni sitten muihin maihin ympäri maailmaa, mukaan lukien Kanada, Meksiko, Chile, Brasilia ja Italia. Niitä on nyt erikokoisia ja -tyylisiä, jotka on suunniteltu sekä sisä- että ulkouima-altaille. 

Paljunilon kylpytynnyrit

Täällä Paljunilossa myymme porealtaita, telttoja, tuoleja, pöytiä ja lattialaattoja! Jos aiot asentaa porealtaan kotiisi, soita tai käy meille ottamalla yhteyttä yhteydenottosivullamme annettuihin tietoihin.